همانطورکه از اسمش معلوم است این بند لیگاتور(باند واریس مری) به همراه آندوسکوپ می باشد و با استفاده از آندوسکوپ میتواند اجزای داخل مری و محلی که رگ واریس وجود دارد را شناسایی کند. بند لیگاتور دارای چند باند مختلف می باشد تا بتواند رگ های واریسی موجود در جاهای مختلف بدن بیمار را گره بزند.
این دستگاه مجهز به یک برل شفاف می باشد که حالت انعطاف پذیر دارد و مسیری که برای پیدا کردن رگ واریسی طی می کند توسط آندوسکوپ ردیابی می شود. در نسخه های تک بانده این مدل، مسیر رسیدن به رگ واریسی با مشاهده قسمت داخل مری به صورت دستی کنترل می شود
بر اثر نارسایی كبد، در مری و معده رگ هایی پدید می آید كه به آنها واریس گفته می شود. این رگ ها مستعد خونریزی هستند. در بسیاری مواقع، واریس عروق مری به دنبال سیروز پیشرفته كبدی و افزایش فشار ورید (رگ) روی میدهد زیرا بدن می كوشد با انتقال خون به سیستم عروقی از فشار وریدی بكاهد.
خطر اصلی واریس مری، به سبب پارگی عروق و خونریزی گوارشی رخ می دهد كه بویژه در افراد مبتلا به بیماری كبدی پیشرفته و دارای مشكلات زمینه ای (مانند اختلال در انعقاد خون) بسیار خطرناك و نیازمند درمان اورژانسی است. در صورتی كه كبد نارسایی پیدا می كند به مری و معده فشار می آورد و واریس های آن قسمت برجسته شده و معمولا دچار خونریزی می شود كه با كمك این وسیله، می توان از خونریزی این قسمت، پیشگیری كرد و جان بیمار را نجات داد. افزایش چاقی، سیروز كبدی و نارسایی كبد را از عوامل بروز این عارضه است و معمولا در زمان آندوسكوپی این واریس ها مشاهده می شود، كه پس از خونریزی این واریس ها باید كنترل شوند تا جلوی یك مرگ گرفته شود.
پزشک یا متخصص جهت تشخیص واریس مری معاینات جسمانی انجام میدهد و درباره علائم از شما سوال میپرسد. آنها همچنین از یک یا چند تست که در ادامه به آنها اشاره شده جهت تایید تشخیص استفاده میکنند.
در افرادی که بیماری پیشرفته کبدی دارند، توصیه میشود که به طور منظم بر واریس مری نظارت داشته باشند. این نظارت توسط آندوسکوپی انجام میشود. آندوسکوپی یک لوله نازک و انعطافپذیر است که در ابتدای آن یک دوربین کوچک و لامپ وجود دارد. در حین این کار، اسکوپ دوربین کوچک وارد دهان شده و از مری تا درون معده و ابتدای روده کوچک تحت بررسی قرار میگیرد. دوربین تصاویری از درون مری را به یک مانیتور ارسال میکند. پزشک به تصاویر نگاه کرده تا رگهای برجسته را شناسایی کند و از طریق اندازه آن، شدت بیماری را تشخیص دهد. خطوط قرمز روی رگها نشانهای از خونریزی است. از این دستگاه میتوان جهت نمونهبرداری و درمان خونریزی استفاده کرد زیرا به رگها و اندامهای متورم به دقت نگاه میکند.
روش درمان واریس مری
رویکرد آندوسکوپی لجستیک باند برای بیماران مبتلا به واریس مری انجام میشود
در این روش از طریق آندوسکوپی ، برای جلوگیری از خونریزی، یک نوار کوچک الاستیک در رگهای بزرگ شده گره زده میشود. این روش مؤثر و ایمن بوده و بعد از انجام آن، خونریزی دوباره کمتر اتفاق میافتد.
در این روش باندهای پلاستیکی کوچکی به دور واریس پیچیده میشود تا جریان خون از طریق واریس قطع شود. این روش را میتوان روی بسیاری از رگهایی که نیاز به درمان دارند، در یک جلسه انجام داد. پس از اینکه خونریزی کنترل شد، به بیماران دارویی داده میشود تا از خونریزی مجدد جلوگیری شود. لیگاسیون واریس باید هر از چهار هفته تا زمانی که خونریزی واریس قطع میشود، تکرار شود. اندوسکوپی بالا باید هر از 6 تا 12 ماه تکرار شود تا اطمینان حاصل شود که واریس مجدداً رخ نمیدهد. عوارض مرتبط با لیگاسیون مری شامل کمبود خون، سوراخ شدن مری، مشکلات بلع، ضربان قلب نامنظم، عفونت، تب و کاهش یا کند شدن تنفس است. تمامی این عوارض به ندرت رخ می دهد
دستگاه بندلیگاتور مری که از نظر عملکردی وراحتی استفاده ونتیجه عمل مشابه با نمونه خارجی می باشددر شرکت فناوران طب پیشرفته سوشیانت ساخته است .هدف از طراحی وساخت این محصول این است که در ایران این دستگاه با عملکرد ،کیفیت وکارایی دقسقا مشابه نمونه خارجی با دسترسی آسان تر وهزینه کمتر در اختیار بیماران قراربگیرد .
خواص مکانیکی خاص مواد عبارتند از:
چرخش یک طرفه با صدای کلیک
سیستم جمع آوری نخ
طراحی کشها با لاستیک طبیعی (NR)
برل شفاف از جنس پلی کربنات
فیکسچر سیلیکونی برای اندازه های مختلف آندوسکوپ